GRY
 
 

Pulpeciki z cielęciny

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności średni

Składniki

  • 70 g mięsa cielęcego z udźca,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 jajko,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki.

Przygotowanie

Mięso zmiel lub posiekaj nożem. Masło utrzyj z żółtkiem na pulchną masę, białko ubij na sztywną pianę. Rozdrobnione mięso połącz z utartym żółtkiem i pianą oraz drobno posiekaną zieloną pietruszką i przesianą bułką tartą. Masę mięsną wymieszaj, uformuj kilka kuleczek, włóż do wrzącej wody i gotuj około 10 minut. Podawaj dziecku z jarzynką na drugie danie lub jako dodatek do zupy jarzynowej.
Porcja zupy = 180-220 g + 2-3 pulpeciki

Ocena (0 oceny)

0.0
Doładuj
Przeładuj