Reklama

Reklama
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • ok. 1 szklanki wody
  • 5 łyżek preparatu bezglutenowego Sinlac
  • szczypta soli do smaku
  • banan
  • szczypta cynamonu

Reklama

Wodę wymieszaj z preparatem Sinlac. Dodaj mąkę kukurydzianą, oliwę, sól. Zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Mocno rozgrzej patelnię, smarując ją oliwą (tylko do usmażenia pierwszego placka) i nakładaj porcje ciasta. Naleśniki smaż po obu stronach. Banana pokrój na cienkie plasterki. Gdy naleśnik kończy się smażyć na drugiej stronie, kładź banana i trzymaj jeszcze chwilę na patelni. Posyp szczyptą cynamonu i złóż naleśnik na pół. Dobre danie dla dzieci na diecie bezglutenowej.

Reklama
Reklama
Reklama