Bezglutenowe naleśniki z bananami
Wypróbuj bezglutenowe naleśniki z bananami - doskonały pomysł na podwieczorek
- "Twoje Dziecko"
Opublikowano: sobota, 14 grudnia 2013 21:38
Reklama
Reklama
- łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- ok. 1 szklanki wody
- 5 łyżek preparatu bezglutenowego Sinlac
- szczypta soli do smaku
- banan
- szczypta cynamonu
Reklama
Wodę wymieszaj z preparatem Sinlac. Dodaj mąkę kukurydzianą, oliwę, sól. Zmiksuj lub dokładnie wymieszaj. Mocno rozgrzej patelnię, smarując ją oliwą (tylko do usmażenia pierwszego placka) i nakładaj porcje ciasta. Naleśniki smaż po obu stronach. Banana pokrój na cienkie plasterki. Gdy naleśnik kończy się smażyć na drugiej stronie, kładź banana i trzymaj jeszcze chwilę na patelni. Posyp szczyptą cynamonu i złóż naleśnik na pół. Dobre danie dla dzieci na diecie bezglutenowej.
Reklama
Reklama
Reklama