Reklama

Reklama
  • opakowanie lodów miętowych
  • cukierki lub czekoladki miętowe
  • polewa czekoladowa (lub czekolada do roztopienia)
  • truskawki lub landrynki do dekoracji

Lody wyjmij z zamrażarki na pół godziny przed przygotowaniem deseru. Włóż je do lodówki - dzięki temu nie roztopią się, ale będą na tyle miękkie, że swobodnie da się je porcjować.
Miękkie lody wymieszaj z pokruszonymi miętówkami lub czekoladkami i nakładaj do pojemniczków. Polewę czekoladową rozpuść według przepisu na opakowaniu. Jeśli używasz czekolady - roztop ją z dwoma łyżkami mleka i masła w kąpieli wodnej. Ostudź czekoladę, ale nie pozwól jej stwardnieć - wystarczy włożyć ją na chwilę do chłodnej wody. Polej desery, udekoruj truskawkami i natychmiast podawaj.

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama