Błyskawiczny lodowy deser miętowy
Polecamy błyskawiczny deser z lodów miętowych.

- edipresse
Opublikowano: czwartek, 9 maja 2013 14:51
Reklama
Reklama
- opakowanie lodów miętowych
- cukierki lub czekoladki miętowe
- polewa czekoladowa (lub czekolada do roztopienia)
- truskawki lub landrynki do dekoracji
Lody wyjmij z zamrażarki na pół godziny przed przygotowaniem deseru. Włóż je do lodówki - dzięki temu nie roztopią się, ale będą na tyle miękkie, że swobodnie da się je porcjować.
Miękkie lody wymieszaj z pokruszonymi miętówkami lub czekoladkami i nakładaj do pojemniczków. Polewę czekoladową rozpuść według przepisu na opakowaniu. Jeśli używasz czekolady - roztop ją z dwoma łyżkami mleka i masła w kąpieli wodnej. Ostudź czekoladę, ale nie pozwól jej stwardnieć - wystarczy włożyć ją na chwilę do chłodnej wody. Polej desery, udekoruj truskawkami i natychmiast podawaj.
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Newsy
Tragedia w Świętokrzyskiem: ojciec ciągnął dziecko na materacu. Mimo błyskawicznej pomocy 12-latka nie udało się uratować
Luiza Słuszniak
Newsy
4-latek wypił lodowy napój. Chwilę potem miał halucynacje i stracił przytomność – lekarze nie mieli dobrych wieści
Luiza Słuszniak
Święta i uroczystości
Menu komunijne w domu. Przykładowe menu na komunię: przystawki, dania gorące, desery (przepisy)
Magdalena Drab
Newsy
8-osobowa rodzina wpadła na drogi obiad z deserem. Nie przypuszczali, do czego zdolny jest właściciel restauracji
Luiza Słuszniak
Aktualności
9-latek zakrztusił się zakrętką w czasie lekcji. Nauczycielka błyskawicznie zareagowała [FILM]
Hanna Szczesiak
Joanna Biegaj
Aleksandra Sobieraj
Aleksandra Zaborowska
Newsy
Wściekła ekspertka pokazała jedzenie z przedszkola. To norma w placówkach? Lepiej karmią w szpitalach
Maria Kaczyńska-Żandarowska