Reklama

Reklama
  • 400 g makaronu bucatini,
  • 3 młode małe cukinie - pokrojone w cieniutkie paseczki,
  • żółta papryka - pokrojona w cieniutkie paseczki,
  • bakłażan - pokrojony w kostkę,
  • 1 cebula - drobno pokrojona,
  • pół ząbku czosnku,
  • 4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine,
  • 30 g masła,
  • garść listków bazylii,
  • sól i świeżo zmielony pieprz

Zeszklij czosnek i cebulę na dużej patelni na oliwie z oliwek i maśle. Dodaj pokrojone warzywa i zarumień je na dużym ogniu nieustannie mieszając. Dodaj sól i pieprz do smaku, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem jeszcze 15 min. Ugotuj makaron bucatini al dente, odcedź i zmieszaj dokładnie z warzywami i bazylią. Podawaj pokropione aromatyczną oliwą z oliwek.

Źródło: materiały prasowe indexfood.pl/Tok Tok

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Reklama
Reklama
Reklama