Budyń z kaszy jaglanej z karobem
Budyń z kaszy jaglanej dostarczy mnóstwo energii na cały dzień, jest lekkostrawny i bezglutenowy. Zimą można dodać do niego konfitury, latem – świeże owoce lub zjeść bez żadnych dodatków.

- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: środa, 3 lutego 2016 19:41
Reklama
Reklama
- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 3/4 banana
- łyżka kakao lub karobu
- 1 i 1/2 szklanki mleka roślinnego (kokosowego)
- 1/2 łyżeczki miodu
Kaszę przesyp do rondelka. Wypłucz ją w zimnej wodzie, a następnie zalej na chwilę wrzątkiem (aby wyeliminować goryczkę). Z rondla wylej wodę, do kaszy wlej mleko kokosowe i gotuj do momentu, aż kasza całkowicie je wchłonie. Do ugotowanej kaszy dodaj kakao lub karob, banana i zblenduj na gładką masę. Jeżeli budyń jest za mało słodki, możesz dosłodzić go miodem.
Zobacz inne przepisy na śniadania dla dziecka
Reklama
Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Newsy
„Ochrzciliśmy córkę, żeby rodzina nie gadała. Szybko pożałowaliśmy, nie bierzcie z nas przykładu” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Newsy
Koszalin: za późno wezwali pomoc do jednej z bliźniaczek. Matce i jej partnerowi grozi więzienie
Luiza Słuszniak
Luiza Słuszniak
Luiza Słuszniak
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Newsy
„Teściowa obraziła się za to, co mąż zrobił na baby shower. A ja jestem z niego dumna, to jest prawdziwy mężczyzna!” [list do redakcji]
redakcjamamotoja
Joanna Biegaj
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska