Clafoutis z owocami
Clafoutis to rustykalny, francuski deser, którego jest nie tylko pyszny, ale także prosty w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi jako podwieczorek dla malucha, jak i przysmak na przyjęcia.
- mat. pras. Mój Ulubiony
Opublikowano: czwartek, 22 listopada 2018 14:22
Reklama
Reklama
- 200 g twarożku, np. kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
- 150 ml mleka
- 2 jajka
- 50 g mąki
- 50 g cukru pudru
- 250 g jagód, borówek amerykańskich lub innych ulubionych owoców (mogą być mrożone)
- masło do natłuszczenia foremek
- Posmaruj masłem 4 małe foremki do zapiekania lub jedną większą.
- Twarożek, mleko, jajka, cukier i mąkę zmiksuj na gładką masę, wylej do foremek.
- Na wierzchu ułóż owoce i zapiekaj ok. 20 minut w 190 st. C.
- Podawaj na ciepło, oprószone cukrem pudrem.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na desery dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama