Czerwony ryż meksykański
Wypróbuj przepis na czerwony ryż meksykański

Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 09:41
Reklama
Reklama
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- łodyga selera naciowego
- oliwa z oliwek
- 1,5 szklanki ryżu
- polędwiczka wieprzowa
- szklanka mrożonego groszku
- 1 litr wywaru z warzyw
Reklama
Cebulę obierz i posiekaj. Pomidory sparz, obierz i zmiksuj. Ząbki czosnku obierz i posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Marchewkę obierz, umyj i pokrój na plasterki. Pokrój też umytą łodygę selera naciowego. Do średniego garnka wlej 3 łyżki oliwy z oliwek, rozgrzej ją i wsyp ryż. Smaż, aż się zeszkli. Dodaj czosnek i cebulę, duś kilka minut, mieszając. Na osobnej patelni szybko obsmaż polędwiczkę wieprzową pokrojoną w kostkę. Do ryżu dodaj pokrojone warzywa, szklankę mrożonego groszku i mięso. Zalej wywarem z warzyw. Gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Newsy
To już koniec „czerwonych pasków” na świadectwach szkolnych? Mało tego, mogą zniknąć także świadectwa
Luiza Słuszniak
Newsy
Polska szkoła wprowadziła nowe paski na świadectwach: czerwone, niebieskie, różowe. Ich znaczenie jest niezwykłe
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Newsy
„Inni rodzice zapłacili dzieciom za czerwone paski. Mnie na to nie stać. Co mam powiedzieć córce?” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Newsy
„Nauczyciel nie chciał mnie słuchać i wstawił synowi 4 z religii. A przecież Wiktor tak ciężko pracował na czerwony pasek!” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Newsy
„Wreszcie mogę pochwalić się czerwonym paskiem syna, bo wymyśliłam na niego sposób. Dostanie nagrodę za oceny” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Ewa Janczak-Cwil
sylwiaarlak