Reklama

Reklama
  • 400 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 2 żółtka
  • 2 białka
  • 100 g cukru drobnego
  • 3 łyżki żelatyny
  • 250 g pokrojonych truskawek

Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Ser i jajka nie mogą być zimne. Żółtka utrzyj z połową cukru, dalej ucierając dodawaj twarożek. Żelatynę namocz z odrobiną zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Bardzo dokładnie połącz z masą. Białka ubij na sztywno, dalej ubijając dodawaj pozostały cukier, powstałą bezę połącz z masą. Dodaj truskawki, wymieszaj i przełóż do pucharków lub szklanek. Wstaw do lodówki do zastygnięcia. Podawaj udekorowane bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.

Zobacz inne przepisy na desery z bezą

Reklama

Przepis pochodzi z materiałów prasowym firmy Wieluń, producenta serka "Mój ulubiony"

Reklama
Reklama
Reklama