Faszerowane awokado
Sprawdź, co można zrobić dla dziecka z awokado.
![Awokado awokado, dip, sos](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgtdSviL-9a0373e.jpg?quality=90&resize=980,654)
Data publikacji: środa, 18 grudnia 2013 10:31
Reklama
- dojrzałe awokado
- pół cytryny
- jajko na twardo
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- pół łyżki oliwy z oliwek
- odrobina soli i pieprzu
Reklama
Umyte awokado przetnij wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i wydrąż, by nie uszkodzić skórki. Miąższ rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny i połącz z posiekanym jajkiem na twardo. Dodaj drobno pokrojony szczypiorek oraz oliwę. Wszystko wymieszaj, lekko przypraw. Napełnij masą wydrążone skórki z awokado. Możesz je udekorować plasterkiem cytryny i podać na listku sałaty.
Reklama
Reklama
Reklama