Faszerowane awokado
Sprawdź, co można zrobić dla dziecka z awokado.
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 10:31
Reklama
Reklama
- dojrzałe awokado
- pół cytryny
- jajko na twardo
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- pół łyżki oliwy z oliwek
- odrobina soli i pieprzu
Reklama
Umyte awokado przetnij wzdłuż na pół, wyjmij pestkę i wydrąż, by nie uszkodzić skórki. Miąższ rozgnieć widelcem, skrop sokiem z cytryny i połącz z posiekanym jajkiem na twardo. Dodaj drobno pokrojony szczypiorek oraz oliwę. Wszystko wymieszaj, lekko przypraw. Napełnij masą wydrążone skórki z awokado. Możesz je udekorować plasterkiem cytryny i podać na listku sałaty.
Reklama
Reklama
Reklama