Jajka faszerowane z kukurydzą
Nawet w ostatniej chwili możesz jeszcze przygotować świąteczne domowe potrawy. Szybko ci pójdzie z jajkami faszerowanymi. Oto szybki przepis na jajka faszerowane.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: środa, 28 marca 2018 13:00
Reklama
Reklama
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- puszka kukurydzy, np. Sandra
- majonez
- sól, pieprz do smaku
- Ugotowane i obrane ze skorupek jajka przekrój na połówki.
- Wyjmij z nich żółtka i utrzyj je z majonezem.
- Przypraw solą i pieprzem do smaku.
- Wymieszaj masę żółtkową z kilkoma łyżkami kukurydzy.
- Powstałą masą wypełnij białka jajek.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na nie tylko wielkanocne dania z jajek
Reklama
Reklama
Reklama