Lody domowe z kaszy jaglanej
Lody domowe z kaszy jaglanej to doskonały deser dla alergików! Nie uczula, a pozwala cieszyć się smakiem lodów. Skorzystaj z naszej propozycji, to będzie uczta dla całej rodziny!
Opublikowano: wtorek, 3 czerwca 2014 15:19
Reklama
Reklama
- 3 łyżki kaszy jaglanej (ugotowanej wcześniej)
- 1 banan
- garść malin lub innych owoców
- pół szklanki mleka roślinnego lub jogurtu (opcjonalnie)
- miód do smaku
Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze, gotową masę włóż do foremek i wstaw do zamrażalnika. Lody jaglane będą gotowe po godzinie. Możesz je udekorować bezami owocami, bitą śmietaną, orzechami - wszystkim na co masz w tym momencie ochotę. Smacznego!
Źródło: materiały prasowe Press Expert
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama