Reklama
  • szklanka naturalnego jogurtu
  • po łyżce jagód, moreli, czereśni lub innych owoców sezonowych
  • 2 łyżki cukru pudru
  • łyżeczka cukru waniliowego

Jogurt wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Owoce umyj, morele obierz ze skórki, wyjmij z nich i z czereśni pestki. Oddzielnie zmiksuj. W osobnych miseczkach połącz je w równych częściach z jogurtem, wymieszaj i wlej do małych pojemników. Możesz też wykorzystać foremki na lód. Wstaw foremki do zamrażalnika na mniej więcej trzy godziny.

Nasza rada: Jeśli chcesz mieć lody na patyku, to po godzinie, gdy masa lekko się zmrozi, włóż w nią patyczki lub plastikowe łyżeczki. Potem ponownie włóż lody do zamrażalnika na dwie godziny.

Zobacz także
Reklama

Zobacz: Przepis na domowe lody jogurtowe bez maszynki

Reklama
Reklama
Reklama