Reklama
  • 0,5 kg arbuza
  • melon
  • sok z połowy limonki
  • łyżeczka skórki otartej z limonki
  • łyżka miodu
  • kilka gałązek świeżej mięty
  • szklanka soku z winogron

Owoce umyj, obierz, oczyść z pestek i pokrój w kostkę. Zmiksuj oddzielnie melona, oddzielnie arbuza. Sok z limonki wymieszaj z miodem, sokiem winogronowym i posiekaną miętą. Dodaj w równych częściach do zmiksowanych owoców. Wlewaj po porcji chłodnika melonowego i arbuzowego do mocno schłodzonych pucharków lub szklanek.
Nasza rada: Do owocowych koktajli warto dodawać jogurty, kefiry, maślankę lub mleko. Takie napoje są smaczne,jednocześnie malec dostaje całkiem sporą porcję wapnia! A jego nigdy za wiele!

Reklama

Sałatka owocowa - polecamy przepis

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama