Pasztet z makreli
Pasztet z makreli dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:02
Reklama
Reklama
- 2 wędzone makrele,
- sok z pomarańczy,
- łyżka przecieru pomidorowego,
- sok z 1/2 cytryny,
- 2 łyżki masła,
- kawałek konserwowej papryki do dekoracji,
- 3 gałązki świeżego tymianku,
- zielony pieprz, sól.
Makrelę oddziel od skóry, oczyść z ości. Rybę zmiksuj z masłem, sokiem pomarańczowym, cytrynowym i przecierem pomidorowym. Pasztet przełóż do salaterki, udekoruj papryką, posyp listkami tymianku. Podaj z grzankami z bułki grahamki.
1 porcja dla dziecka = 20–30 g/1 łyżka
Polecamy przepis: Pasztet domowy
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama