Reklama

Reklama
  • pierś z kurczaka
  • marchewka
  • 10 cm kawałek pora
  • papryka
  • 2 łyżki oleju
  • 150 g kaszy kuskus
  • 150 g brukselki
  • sól
  • kawałek cytryny

  1. Mięso pokrój w paski, skrop sokiem z cytryny i odstaw w chłodne miejsce na 20 minut.
  2. Marchewkę, pora i paprykę pokrój w plasterki, brukselkę poprzekrawaj na pół.
  3. Ugotuj mięso w małej ilości wody.
  4. Dodaj warzywa, olej, sól i duś je pod przykryciem 15 minut.
  5. W tym czasie przygotuj kaszę według przepisu na opakowaniu.
  6. Dodaj do warzyw i jeszcze chwilę razem pogotuj.
  7. Wyłóż na talerzyki.

Nasza rada: Do mięs najlepsza jest kasza jęczmienna (perłowa lub pęczak), jaglana, gryczana lub kuskus. Do sałatek gotuj kaszę na sypko, np. perłową, gryczaną, kuskus.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania z kurczakiem dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama