Przepiórcze jajka na zielonych gniazdkach
Bardzo efektowne danie dla maluszka, pysznie smakuje i pięknie wygląda.

- Edipresse
Opublikowano: środa, 2 kwietnia 2014 11:10
Reklama
Reklama
- 2 przepiórcze jajka
- 2 kromki okrągłego chleba razowego
- 2 łyżki kiełków rzodkiewki
- łyżeczka oleju z pestek winogron
- odrobina pieprzu, soli, oregano
Chleb lekko podgrzej w piekarniku. Kiełki umyj i osusz. Ułóż je na kromkach chleba, żeby odrobinę wystawały poza pieczywo. Możesz również rozsypać je na talerzyku dookoła kromek. Jajeczka sparz i usmaż na oleju jak jaja sadzone lub ugotuj. Ułóż je na gniazdkach z kromek chleba i kiełków. Posyp oregano, solą, świeżo zmielonym pieprzem.
Reklama
Sprawdź inne wielkanocne przepisy
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Joanna Biegaj
Święta i uroczystości
Odkryj 8 zaskakujących sposobów na zdobienie pisanek. Trik z pietruszką cię zaskoczy!
Agnieszka Szumigaj, Ewa Janczak-Cwil
Joanna Biegaj
Ewa Janczak-Cwil
Agnieszka Szumigaj
Milena Oszczepalińska
Święta i uroczystości
Potrawy wielkanocne dla dzieci: 5 przepisów na świąteczne śniadanie, przekąski i inne dania
redakcjamamotoja
Święta i uroczystości
Życzenia wielkanocne 2025: religijne, mądre, eleganckie i oficjalne. Będą dobrze wyglądać na Facebooku
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska