Reklama

Reklama
  • 600 ml mleka
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
  • 2 łyżki cukru
  • 50 g czekolady gorzkiej
  • 50 g pistacji
  • 4 gałki lodów czekoladowo-wiśniowych

Mleko wlać do garnka. Dodać kaszę, cukier z wanilią oraz zwykły. Całość podgrzać, mieszając przez kilka minut, aż kasza zgęstnieje. Przelać kaszę do pucharków lodowych, ostudzić i wstawić do lodówki na 60 min.

Czekoladę zetrzeć na tarce i dużych oczkach. Pistacje obrać i posiekać. Pucharki wyjąć z lodówki. Nałożyć po gałce lodów, posypać czekoladą oraz pistacjami.

Przepis pochodzi z książki "Kipi kasza" autorstwa Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza. Samo Sedno, 59,90 zł

Reklama

Sprawdź inne przepisy z wykorzystaniem kasz
Polecamy: Lekka sałatka ogórkowa

Reklama
Reklama
Reklama