Puchar waniliowy z kaszą manną z lodami czekoladowo-wiśniowymi z posypką pistacjową
Zdrowo i smacznie, czyli kasza manna na mleku i lody.
Opublikowano: poniedziałek, 29 czerwca 2015 15:00
Reklama
Reklama
- 600 ml mleka
- 6 łyżek kaszy manny
- 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią
- 2 łyżki cukru
- 50 g czekolady gorzkiej
- 50 g pistacji
- 4 gałki lodów czekoladowo-wiśniowych
Mleko wlać do garnka. Dodać kaszę, cukier z wanilią oraz zwykły. Całość podgrzać, mieszając przez kilka minut, aż kasza zgęstnieje. Przelać kaszę do pucharków lodowych, ostudzić i wstawić do lodówki na 60 min.
Czekoladę zetrzeć na tarce i dużych oczkach. Pistacje obrać i posiekać. Pucharki wyjąć z lodówki. Nałożyć po gałce lodów, posypać czekoladą oraz pistacjami.
Przepis pochodzi z książki "Kipi kasza" autorstwa Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza. Samo Sedno, 59,90 zł
Reklama
Sprawdź inne przepisy z wykorzystaniem kasz
Polecamy: Lekka sałatka ogórkowa
Reklama
Reklama
Reklama