Reklama

Reklama
  • 1,5 kg schabu środkowego lub piersi z indyka
  • 60 dag szpinaku
  • 10 suszonych pomidorów pokrojonych w paski
  • 10 dag sera żółtego startego na grubej tarce
  • 1 szklanka białego półwytrawnego wina
  • 4 posiekane ząbki czosnku
  • sól
  • biały pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej
  • 5 dag orzeszków pinii

Szpinak opłucz i sparz. Wymieszaj z pomidorami, czosnkiem i serem. Dopraw solą, sporą ilością pieprzu i gałki muszkatołowej. Schab rozetnij tak, aby otrzymać płat mięsa, przykryj folią i lekko rozbij. Następnie natrzyj solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozłóż farsz, mięso zroluj i owiń nitką kuchenną. Obsmaż na oleju, przełóż do foremki. Polej winem.
Piecz 1,5 godziny w 190 stopniach C polewając powstałym sosem. Na 5 minut przed końcem pieczenia mięso posyp orzeszkami wymieszanymi z łyżką oleju. Pieczeń podawaj z duszoną cukinią.

Zobacz inne przepisy na roladę z mięsa dla dziecka

Reklama

Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Reklama
Reklama
Reklama