Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego,
  • 400 g zielonej sałaty,
  • 250 g pomidorów cherry,
  • 2 kulki mozzarelli,
  • 4 łyżki oliwy,
  • sok z 1 cytryny,
  • małe opakowanie kiełków lucerny.

Sałatę umyj i podziel na małe listki, przełóż do salaterki. Pomidorki pokrój na pół, a mozzarellę na małe kawałki.
Następnie przygotuj sos według przepisu na opakowaniu (najlepiej połącz go z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny). Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z sosem. Wierch dania posyp kiełkami. Sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem. Ewentualnie możesz dodać do sałatki tarty ser parmezan.

Źródło: materiały prasowe Knorr

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama