Sałatka włoska z mozzarellą
Wypróbuj przepis na sałatkę włoską z mozzarellą. To doskonałe danie na kolację lub obiad.
Opublikowano: poniedziałek, 30 czerwca 2014 11:48
Reklama
Reklama
- 1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego,
- 400 g zielonej sałaty,
- 250 g pomidorów cherry,
- 2 kulki mozzarelli,
- 4 łyżki oliwy,
- sok z 1 cytryny,
- małe opakowanie kiełków lucerny.
Sałatę umyj i podziel na małe listki, przełóż do salaterki. Pomidorki pokrój na pół, a mozzarellę na małe kawałki.
Następnie przygotuj sos według przepisu na opakowaniu (najlepiej połącz go z oliwą z oliwek i sokiem z cytryny). Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z sosem. Wierch dania posyp kiełkami. Sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem. Ewentualnie możesz dodać do sałatki tarty ser parmezan.
Źródło: materiały prasowe Knorr
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama