Spaghetti (prawie) po bolońsku
Popularne danie kuchni włoskiej w wersji bez mięsa będzie równie pyszne. Jego przygotowanie zajmie jeszcze mniej czasu niż przyrządzenie tradycyjnej wersji, a potrawa będzie równie, jak nie bardziej, sycąca.

- mat. pras. Sandra
Opublikowano: piątek, 22 marca 2019 13:28
Reklama
Reklama
- makaron spaghetti
- puszka pomidorów krojonych, np. marki Sandra
- cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- ½ puszki ciecierzycy, np. marki Sandra
- łyżka pestek słonecznika
- sól, pieprz do smaku
- listki bazylii
- Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek.
- Do pomidorów dodaj ciecierzycę, słonecznik oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem.
- Zblenduj wszystko, pozostawiając grudki ciecierzycy, aby sos nie był jednolity.
- Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
- Sos podgrzej i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Gotowy makaron polej sosem i ozdób bazylią.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z makaronem dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Magdalena Drab
Prawo i finanse
PESEL po 2000: nowe numery trudno odczytać. Przykłady, jak to robić po 2000, 2010 i 2020
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Magdalena Drab
Ewa Janczak-Cwil
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Luiza Słuszniak
Newsy
Pokochali Piotrusia z Przemkowa jak własnego synka. Prawo zabrania im zająć się ostatnim pożegnaniem dziecka
Luiza Słuszniak
Małgorzata Sztylińska-Kaczyńska