Reklama

Reklama
  • makaron spaghetti
  • puszka pomidorów krojonych, np. marki Sandra
  • cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ puszki ciecierzycy, np. marki Sandra
  • łyżka pestek słonecznika
  • sól, pieprz do smaku
  • listki bazylii

  1. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek.
  2. Do pomidorów dodaj ciecierzycę, słonecznik oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem.
  3. Zblenduj wszystko, pozostawiając grudki ciecierzycy, aby sos nie był jednolity.
  4. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
  5. Sos podgrzej i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Gotowy makaron polej sosem i ozdób bazylią.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania z makaronem dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama