Spaghetti (prawie) po bolońsku
Popularne danie kuchni włoskiej w wersji bez mięsa będzie równie pyszne. Jego przygotowanie zajmie jeszcze mniej czasu niż przyrządzenie tradycyjnej wersji, a potrawa będzie równie, jak nie bardziej, sycąca.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: piątek, 22 marca 2019 13:28
Reklama
Reklama
- makaron spaghetti
- puszka pomidorów krojonych, np. marki Sandra
- cebula czerwona
- 2 ząbki czosnku
- ½ puszki ciecierzycy, np. marki Sandra
- łyżka pestek słonecznika
- sól, pieprz do smaku
- listki bazylii
- Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek.
- Do pomidorów dodaj ciecierzycę, słonecznik oraz podsmażoną cebulę z czosnkiem.
- Zblenduj wszystko, pozostawiając grudki ciecierzycy, aby sos nie był jednolity.
- Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
- Sos podgrzej i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Gotowy makaron polej sosem i ozdób bazylią.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z makaronem dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama