Reklama
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 20 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g selera naciowego
  • 250 g czerwonej papryki
  • 15 g masła
  • 2-3 łodyżek pietruszki
  • ok. 10 listków bazylii
  • 1 łodyżka mięty
  • 1-2 łodyżki szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Pietruszkę, bazylię, miętę oraz szczypiorek umyj i delikatnie osusz, a następnie zmiksuj wraz z oliwką z oliwek. Nie dodawaj soli!
Czerwoną paprykę pokrój w cienkie słupki (cześć odłóż do dekoracji).
Na patelni (lub w rondelku) rozpuść masło, dodaj rozgnieciony czosnek oraz posiekany seler – smaż aż czosnek będzie miał kolor złotawy. Dodaj paprykę i smaż wszystko aż ona zmięknie. Dodaj sól, pieprz.
Ugotowany makaron wymieszaj z wcześniej przygotowanym pesto i sosem. Udekoruj paskami surowej papryki.

Źródło: materiały prasowe Mamma Mia!/ Lux PR

Zobacz także
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Reklama
Reklama
Reklama