Reklama

Reklama
  • pierś z kurczaka
  • sezam
  • ananas z puszki, np. marki Sandra
  • cytryna
  • papryka słodka w proszku
  • papryka ostra w proszku
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

  1. Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki.
  2. Przyprawy połącz z olejem, sezamem i natrzyj nimi kurczaka.
  3. Pozostaw w marynacie na godzinę.
  4. Ananasa pokrój i nadziej na patyczek do szaszłyków na przemian z zamarynowanym mięsem.
  5. Całość skrop sokiem z cytryny i połóż kilka plasterków razem z szaszłykami na ruszt.
  6. Grilluj, sprawdzając co jakiś czas mięso.
  7. Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

Uwaga! Jeśli podajesz szaszłyk kilkuletniemu dziecku, upewnij się, że nie zrobi sobie krzywdy patyczkiem od szaszłyka.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na grillowane potrawy

Reklama
Reklama
Reklama