Szaszłyki z kurczaka z ananasem
Szaszłyki są niezwykle łatwe w przygotowaniu. Dodatkowo, ze względu na małe kawałki mięsa, nie poświęcimy wiele czasu na ich grillowanie.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: poniedziałek, 29 kwietnia 2019 10:39
Reklama
Reklama
- pierś z kurczaka
- sezam
- ananas z puszki, np. marki Sandra
- cytryna
- papryka słodka w proszku
- papryka ostra w proszku
- natka pietruszki
- 2 łyżki oleju
- sól, pieprz
- Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałki.
- Przyprawy połącz z olejem, sezamem i natrzyj nimi kurczaka.
- Pozostaw w marynacie na godzinę.
- Ananasa pokrój i nadziej na patyczek do szaszłyków na przemian z zamarynowanym mięsem.
- Całość skrop sokiem z cytryny i połóż kilka plasterków razem z szaszłykami na ruszt.
- Grilluj, sprawdzając co jakiś czas mięso.
- Przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.
Uwaga! Jeśli podajesz szaszłyk kilkuletniemu dziecku, upewnij się, że nie zrobi sobie krzywdy patyczkiem od szaszłyka.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na grillowane potrawy
Reklama
Reklama
Reklama