Na tortillę:

Reklama
  • tortilla pszenna, np. marki Sandra
  • pierś z kurczaka
  • cheddar
  • słodka papryka w proszku lub Harissa, np. marki Sandra
  • limonka
  • łyżka oleju

Na sos:

  • 400 g jogurtu greckiego
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • ogórek zielony
  • łyżeczka oliwy
  • sól, pieprz

  1. Kurczaka pokrój w paski.
  2. Słodką paprykę lub Harissę (jeśli robisz kurczaka na ostro) wymieszaj z sokiem z limonki, olejem i natrzyj kurczaka, którego wrzucamy na ruszt.
  3. Kiedy kurczak będzie już gotowy, ściągnij go z grilla i ułóż na tortilli.
  4. Posyp całość tartym serem i zawiń w placek.
  5. Grilluj jeszcze przez kilka minut.
  6. Przygotuj sos.
  7. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z jogurtem, dodaj startego na tarce ogórka, posiekaną natkę, oliwę i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  8. Wymieszaj wszystko dokładnie i podawaj jako dodatek do grillowanej tortilli.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na grillowane potrawy

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama