Reklama

Reklama
  • 1/2 świeżych truskawek lub 2 puszki truskawek w syropie, np. Happy Frucht
  • 500 g serka mascarpone
  • 250 g śmietany 36%
  • migdały w słupkach, np. Kresto
  • wiórki kokosowe
  • sezonowe owoce: maliny, truskawki, borówki (świeże lub mrożone), kiwi, pomarańcze, mandarynki

  1. Świeże truskawki (lub te z puszek wraz z syropem ) przełóż do miski i dokładnie zblenduj.
  2. Serek mascarpone oraz kremówkę włóż do miski i ubij na sztywno.
  3. Następnie dodaj mus truskawkowy i wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Przygotowany krem przelej do foremki, posyp migdałami i ozdób owocami.
  5. Foremkę wstaw do zamrażarki i schładzaj przez 3–4 godziny.

Uwaga! Po 3-4 godzinach lodowy deser jest gotowy do spożycia. Jeśli zamrozisz go mocniej, wówczas trzeba wyciągnąć go na około godzinę przed podaniem.

Reklama

Zobacz też więcej przepisów na domowe lody dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama