Reklama

Reklama
  • 200 g tłustego twarogu
  • 50 g kiełków (lucerny, rzodkiewki, brokuła)
  • 1/3 szklanki czarnych oliwek
  • pół zielonego ogórka
  • sok z cytryny
  • skórka z połowy cytryny
  • garść listków bazylii
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz

Twaróg ugnieć widelcem, dodaj do niego bardzo drobno poszatkowane kiełki, czarne oliwki i ogórka pokrojonego w drobną kostkę. Całość posól i popieprz do smaku. Oliwę z oliwek pomieszaj z poszatkowanymi listkami bazylii, sokiem z cytryny i skórką z cytryny. Z masy twarogowej formuj kulki. Układaj na talerzu z dresingiem z oliwy i bazylii.

Reklama

Nasza rada: Jeśli kulki są za suche, dodaj do twarogu śmietanę lub jogurt naturalny.

Reklama
Reklama
Reklama