Twarogowe kuleczki z kiełkami
zastanawiasz się, co przygotować na śniadanie dla swojego dziecka? Wypróbuj przepis na twarogowe kuleczki z kiełkami
- "Mamo, to ja"
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 09:06
Reklama
Reklama
- 200 g tłustego twarogu
- 50 g kiełków (lucerny, rzodkiewki, brokuła)
- 1/3 szklanki czarnych oliwek
- pół zielonego ogórka
- sok z cytryny
- skórka z połowy cytryny
- garść listków bazylii
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Twaróg ugnieć widelcem, dodaj do niego bardzo drobno poszatkowane kiełki, czarne oliwki i ogórka pokrojonego w drobną kostkę. Całość posól i popieprz do smaku. Oliwę z oliwek pomieszaj z poszatkowanymi listkami bazylii, sokiem z cytryny i skórką z cytryny. Z masy twarogowej formuj kulki. Układaj na talerzu z dresingiem z oliwy i bazylii.
Reklama
Nasza rada: Jeśli kulki są za suche, dodaj do twarogu śmietanę lub jogurt naturalny.
Reklama
Reklama
Reklama