Reklama
  • pół małej marchewki,
  • ćwiartka małej pietruszki,
  • pół szklanki zielonego groszku,
  • 1/5 szklanki kuskus,
  • łyżeczka posiekanego drobno koperku,
  • łyżeczka oliwy z oliwek,
  • szklanka wody,
  • 40 g schabu wieprzowego.

Na początek w osobnym rondelku ugotuj mięso, a warzywa umyj, obierz i opłucz.
Następnie marchewkę i pietruszkę pokrój w talarki.Zalej je tak, by wody było trochę więcej niż warzyw (jeżeli znaczna część wyparuje, uzupełnij ją). Gdy marchew i pietruszka będą miękkie, dodaj groszek, a po kilku minutach wsyp kuskus. Gotuj na małym ogniu 3–6 minut, mieszając co jakiś czas, by kaszka się nie przypaliła. Dodaj oliwę z oliwek, przykryj garnek i odczekaj, aż kuskus napęcznieje. Potem zmiksuj zupkę i jeszcze raz zagotuj.
Podawaj ją posypaną koperkiem i drobno posiekanym ugotowanym schabem.

Reklama

Porcja: miseczka papki i łyżka ugotowanego schabu.

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama