Zupa pomidorowa z cieciorką
Pikantna wersja dobrze znanej pomidorowej. Jeśli jeszcze nie próbowaliście takiego połączenia, to warto, byście pokusili się o wykorzystanie cieciorki, a tym samym zrezygnowanie z popularnego makaronu.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: piątek, 28 września 2018 11:55
Reklama
Reklama
- puszka pomidorów całych bez skórki, np. marki Sandra
- puszka ciecierzycy gotowanej, np. marki Sandra
- 3 ząbki czosnku
- 2 szklanki bulionu
- rozmaryn
- oliwa
- słodka papryka (ostra papryka - opcjonalnie)
- sól, pieprz
- Na oliwie podduś czosnek.
- Dodaj pomidory, bulion i rozmaryn (zostawiając małą gałązkę do podania).
- Gotuj ok. 15 minut,
- Zblenduj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Ciecierzycę posmaruj oliwą i papryką w proszku (lub mieszanką papryk).
- Wstaw do piekarnika na ok. 30 minut.
- Kiedy cieciorka będzie chrupka, wyjmij z piekarnika i dodaj do zupy.
- Danie podaj ozdobione gałązką rozmarynu.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na pyszne zupy nie tylko dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama