Reklama
  • puszka pomidorów całych bez skórki, np. marki Sandra
  • puszka ciecierzycy gotowanej, np. marki Sandra
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szklanki bulionu
  • rozmaryn
  • oliwa
  • słodka papryka (ostra papryka - opcjonalnie)
  • sól, pieprz

  1. Na oliwie podduś czosnek.
  2. Dodaj pomidory, bulion i rozmaryn (zostawiając małą gałązkę do podania).
  3. Gotuj ok. 15 minut,
  4. Zblenduj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
  5. Ciecierzycę posmaruj oliwą i papryką w proszku (lub mieszanką papryk).
  6. Wstaw do piekarnika na ok. 30 minut.
  7. Kiedy cieciorka będzie chrupka, wyjmij z piekarnika i dodaj do zupy.
  8. Danie podaj ozdobione gałązką rozmarynu.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na pyszne zupy nie tylko dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama