Czy donuty Ekipy powtórzą sukces słynnych lodów? Pączki z dziurką czekają na fanów!
Pamiętacie szał na lody Ekipy Friza? W Biedronce pojawiły się właśnie donuty Ekipy. Czy pączek z dziurką będzie kolejnym owocem popularności znanych youtuberów? Podobno członkowie Ekipy zaangażowali się w każdy etap produkcji – począwszy od degustacji różnych wariantów smakowych, aż po wzór na papilotce. Mają być dostępne tylko do soboty… Ile kosztuje jeden?
Donuty Ekipy łatwo poznać. Niebieska polewa z kolorową posypką i charakterystycznym fioletowym zygzakiem zdecydowanie wyróżnia je na tle innych. W środku jest dżem, którego smak – podobnie jak ciasta – został wybrany przez wszystkich członków Ekipy podczas degustacji.
Lody, zeszyty i donuty Friza
Ekipa Friza to grupa youtuberów, o których słyszała większość polskich dzieci i nastolatków. Jej członkowie na swoją popularność pracowali od lata 2018 roku. Wiosną 2021 roku na rynku pojawiły się lody Ekipy – dzieciaki były gotowe na wiele, by zdobyć sorbetowy przysmak. Nie brakowało też takich, dla których cenny był nawet papierek po lodach (można je było kupić na aukcjach internetowych!).
Po tym sukcesie Ekipa wzięła udział we wprowadzaniu na rynek „swoich” zeszytów. A 28 marca w Biedronce pojawiły się „ich” donuty.
Donuty Ekipy Friza tylko do soboty? Kupując je w „ekipie”, wychodzi taniej
Jak podaje portal Wirtualne Media, donuty Ekipy Friza mają być dostępne do soboty 2 kwietnia lub do wyczerpania zapasów. Według serwisu Warszawa w Pigułce – pierwszego dnia sprzedaży donuty Ekipy nie budziły szczególnego zainteresowania osób robiących zakupy w Biedronkach (przynajmniej tych stołecznych).
Co będzie dalej? Czy donuty Ekipy Friza zaczną znikać w ekspresowym tempie, a papilotki po nich będą licytowane na aukcjach internetowych? Przekonamy się o tym w najbliższych dniach.
Za jedną sztukę donuta Ekipy Friza trzeba zapłacić 2,69 zł. Chyba, że kupujemy całą ich „ekipę” czyli karton 12 donutów – wtedy cena za sztukę wynosi 2,39 zł.
Źródło: Wirtualne Media, warszawawpigulce.pl
Piszemy też o: