Reklama

19 czerwca w warszawskiej Restauracji Grek Zorba miało miejsce wyjątkowe spotkanie kulinarne. Dziennikarze najpoczytniejszych pism i portali, sprzęty kuchenne marki Zelmer i pyszna grecka kuchnia zagwarantowały wspaniałą atmosferę i niezapomniane doznania smakowe.

Reklama

W tematykę zdrowego żywienia wprowadził gości dyrektor marketingu marki Zelmer, Wojciech Widuch. - Obecnie, zarówno w Polsce, jak i na całym świecie panuje nowy trend. Trend zdrowego i świadomego odżywiania. Projektując nasze produkty, staramy się jak najlepiej w owy trend wpisywać i odpowiadać na społeczne potrzeby.

Zelmer

Zelmer

Spotkanie rozpoczęło się od pokazu niezastąpionych w każdej kuchni sprzętów marki Zelmer: parowara, grilla, sokowirówki, maszynki do mielenia z dużą gama akcesoriów, ręcznego blendera , blendera kielichowego oraz dzbanka filtrującego do wody i suszarki spożywczej. Goście dowiedzieli się jak bez trudu przygotować pyszny, ale przede wszystkim zdrowy posiłek we własnej kuchni. - Starajmy się przygotowywać swoje posiłki sami. Sprzedawane w sklepach dania gotowe najczęściej nie przedstawiają sobą żadnej wartości. Spróbujmy z Zelmerem zmienić swoje nawyki żywieniowe. – Zachęcała Joanna Chybowska-Kaczmarek, kierownik ds. Rozwoju i Zarządzania Produktem marki Zelmer. – Zdrowe żywienie jest szczególnie bliskie naszemu sercu, dlatego ruszyliśmy z promocją konsumencką dotyczącą właśnie tej tematyki. W naszych działaniach główny nacisk kładziemy na to, jak przygotowywać zdrowe posiłki. – Podkreśliła Joanna Chybowska – Kaczmarek.

Doskonałym uzupełnieniem pokazu najwyższej jakości sprzętów kuchennych był poradnik eksperta zdrowego żywienia, pani Moniki Krynickiej – Gać. - Tak jak wspomniała moja przedmówczyni, głównym problemem żywieniowym obecnie jest nadreprezentacja wysoko przetworzonej żywności w naszej diecie. Przygotowujmy posiłki sami. Ekspertka radziła słuchaczom jak zadbać o to, by jadłospis był zgodny z zasadami zdrowego żywienia. - By zachować zdrowie należy zwracać uwagę na ilość posiłków spożywanych każdego dnia, ich różnorodność i zbilansowanie. Niezwykle ważne jest również to, byśmy wypijali minimum2 litry wody dziennie. Nasza dieta i to w jaki sposób jemy, ma olbrzymi wpływ na nasze zdrowie, podkreślała Monika Krynicka - Gać.

Punktem kulminacyjnym kulinarnego spotkania było gotowanie na żywo z wykorzystaniem sprzętów marki Zelmer. Charyzmatyczny kucharz Nikos przyrządzał pyszne, zdrowe i proste potrawy. - Dania, które tu widzicie, możecie w kwadrans przygotować we własnym domu. Naprawdę nie musimy jeść niezdrowo, by zaoszczędzić na czasie. Dzięki sprzętom kuchennym, które tu widzicie, można gotować zdrowo i szybko, opierając swój jadłospis na zasadach racjonalnego żywienia. Ważne jest również to, że zachowujemy przy tym smaki, aromaty oraz cenne wartości odżywcze.

Reklama

Uczestnicy spotkania kulinarnego mogli przekonać się o tym osobiście podczas pysznego poczęstunku. Miłym zwieńczeniem greckiego ucztowania z Zelmerem była loteria, podczas której rozlosowano niezawodne sprzęty kuchenne Zelmer oraz voucher o wartości 150 zł na rodzinny posiłek w restauracji Grek Zorba.
Na zakończenie spotkania, każdy z zaproszonych gości otrzymał piękny kosz wypełniony po brzegi świeżymi warzywami i owocami. Taki prezent z pewnością sprawił, że każdy na długo zapamięta jak niezawodnie przygotowywać zdrowe i smaczne potrawy.

Reklama
Reklama
Reklama