Bukiet z warzyw
Jajko z gotowanymi warzywami - sprawdzony przepis dla niemowlaka.
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 10:49
Reklama
Reklama
- 1–2 małe ziemniaki,
- mała młoda marchewka,
- 1/2 łyżeczki posiekanego koperku,
- 1 łyżeczka oleju,
- 1/2 szklanki wody
- 1 jajko.
Reklama
Warzywa opłucz i obierz. Włóż je do wrzątku i gotuj do miękkości. Koperek drobno posiekaj. Na garnku z wodą postaw spodeczek wysmarowany olejem. Wybij na niego umyte jajko i ogrzewaj je aż do ścięcia. Na wygrzany talerzyk wyłóż jarzynkę i ścięte jajo, oprósz koperkiem i podawaj z naturalnym jogurtem. Można też wykorzystać ugotowaną zieloną fasolkę, groszek cukrowy lub cząstki kalafiora.
1 porcja dla malucha = 100 g warzyw + jajko sadzone na parze
Reklama
Reklama
Reklama