Reklama

Reklama
  • 1–2 małe ziemniaki,
  • mała młoda marchewka,
  • 1/2 łyżeczki posiekanego koperku,
  • 1 łyżeczka oleju,
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 jajko.

Reklama

Warzywa opłucz i obierz. Włóż je do wrzątku i gotuj do miękkości. Koperek drobno posiekaj. Na garnku z wodą postaw spodeczek wysmarowany olejem. Wybij na niego umyte jajko i ogrzewaj je aż do ścięcia. Na wygrzany talerzyk wyłóż jarzynkę i ścięte jajo, oprósz koperkiem i podawaj z naturalnym jogurtem. Można też wykorzystać ugotowaną zieloną fasolkę, groszek cukrowy lub cząstki kalafiora.
1 porcja dla malucha = 100 g warzyw + jajko sadzone na parze

Reklama
Reklama
Reklama