Reklama

Reklama
  • 1 kg pałek z kurczaka
  • 2 cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanego tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz

Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Cytryny umyj, z jednej zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok cytrynowy i skórkę wymieszaj z oliwą i tymiankiem. Mięso natrzyj solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Polej marynatą i odstaw na kilka godzin do lodówki.
Pałki kurczaka osącz z marynaty (marynatę zachowaj), ułóż na blasze do pieczenia i piecz 40 minut w 180 st. C. W połowie pieczenia przewróć mięso na drugą stronę.
10 minut przed końcem pieczenia pałki polej zachowaną marynatą i obłóż pokrojoną na plasterki drugą cytryną.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na kurczaka dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama