Reklama
  • 8 udek z kurczaka ze skórą, ale bez kości
  • 1 opakowanie przyprawy do kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 średnie cebule

Udka kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie
ponacinaj je od strony skóry i rozłóż na duże i płaskie kawałki.
Kurczaka skrop olejem i obficie nasmaruj przyprawą do kurczaka, która nada mięsu wspaniały smak i rumiany kolor.
Cebulkę obierz, pokrój w plasterki i obłóż nią mięso. Tak przygotowane udka odstaw do marynowania na 20 minut.
Mięso smaż na grillu po 4-6 minut z każdej strony. Dzięki temu udka będą miękkie i soczyste.
Kurczak z grilla dobrze komponuje się z sałatką ze świeżych warzyw.

Źródło: autor przepisu Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Zobacz także
Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu

Reklama
Reklama
Reklama