Grillowany kurczak z cebulką
Zastanawiasz się, jak przygotować grillowanego kurczaka. Skorzystaj z naszego przepisu na kurczaka z cebulką.
Opublikowano: piątek, 5 września 2014 14:16
Reklama
Reklama
- 8 udek z kurczaka ze skórą, ale bez kości
- 1 opakowanie przyprawy do kurczaka
- 4 łyżki oleju
- 2 średnie cebule
Udka kurczaka dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie
ponacinaj je od strony skóry i rozłóż na duże i płaskie kawałki.
Kurczaka skrop olejem i obficie nasmaruj przyprawą do kurczaka, która nada mięsu wspaniały smak i rumiany kolor.
Cebulkę obierz, pokrój w plasterki i obłóż nią mięso. Tak przygotowane udka odstaw do marynowania na 20 minut.
Mięso smaż na grillu po 4-6 minut z każdej strony. Dzięki temu udka będą miękkie i soczyste.
Kurczak z grilla dobrze komponuje się z sałatką ze świeżych warzyw.
Źródło: autor przepisu Piotr Murawski, szef kuchni Knorr
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu
Reklama
Reklama
Reklama