Jajka faszerowane szpinakiem
Jajka faszerowane szpinakiem
- mat. pras. Knorr
Opublikowano: niedziela, 9 kwietnia 2017 19:35
Reklama
Reklama
- 12 jajek
- Bulion na włoszczyźnie Knorr
- 200 g świeżego szpinaku
- 3 łyżki startego sera żółtego
- łyżeczka papryki słodkiej
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 20 g masła
- łyżka kiełków
Jajka ugotuj na twardo, przetnij wzdłuż, po czym wydrąż żółtka.
Szpinak umyj, oczyść i podsmaż na maśle. Dodaj do niego kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr dla nadania smaku i duś przez 3-4 minut, aż wszystko się połączy. Odlej nadmiar wody i odstaw resztę do ostygnięcia.
Szpinak i żółtka posiekaj. Dodaj starty ser oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Farsz nakładaj na wydrążone jajka i podawaj z kiełkami.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania wielkanocne
Reklama
Reklama
Reklama