Reklama

Reklama
  • 1 nieduża główka kapusty,
  • 2 jabłka,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1/2 szklanki ryżu,
  • 1 jajko,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • oliwa z oliwek,
  • sól.

Reklama

Kapustę oczyść, posiekaj bardzo drobno i dodaj do gotującego się mleka z dodatkiem 1/2 szklanki wody. Do miękkiej kapusty dorzuć obrane i pokrojone jabłka oraz ryż. Gotuj kapustę z jabłkami i ryżem jeszcze 10 – 15 minut, po czym lekko ją posól, dodaj jajo i wymieszaj. Uformuj kotleciki. Obtocz je w tartej bułce i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Podawaj z surówką z tartej marchwi lub sałatką z pomidorów.
Porcja dla dziecka = 1–2 kotleciki

Reklama
Reklama
Reklama