Jarskie kotleciki - przepis dla dzieci
Szukasz jakiejś odmiany dla mięsnych kotletów? Wypróbuj nasz przepis na jarskie kotlety
Opublikowano: sobota, 21 grudnia 2013 21:01
Reklama
Reklama
- 1 nieduża główka kapusty,
- 2 jabłka,
- 1 szklanka mleka,
- 1/2 szklanki ryżu,
- 1 jajko,
- 4 łyżki tartej bułki,
- oliwa z oliwek,
- sól.
Reklama
Kapustę oczyść, posiekaj bardzo drobno i dodaj do gotującego się mleka z dodatkiem 1/2 szklanki wody. Do miękkiej kapusty dorzuć obrane i pokrojone jabłka oraz ryż. Gotuj kapustę z jabłkami i ryżem jeszcze 10 – 15 minut, po czym lekko ją posól, dodaj jajo i wymieszaj. Uformuj kotleciki. Obtocz je w tartej bułce i smaż na rozgrzanym tłuszczu. Podawaj z surówką z tartej marchwi lub sałatką z pomidorów.
Porcja dla dziecka = 1–2 kotleciki
Reklama
Reklama
Reklama