Reklama

Reklama
  • 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżki mąki z amarantusa (może być też ryżowa lub gryczana, gdy dziecko ma tylko skłonność do alergii)
  • 2 jabłka
  • niepełna szklanka wody
  • jajko kurze (lub 3 przepiórcze)
  • szczypta soli
  • szczypta cynamonu
  • oliwa do smażenia
  • cukier puder do posypania

Reklama

Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce, lekko posyp cynamonem. Różne rodzaje mąki oraz sól wsyp do miski, dodaj umyte jajko (lub jajka przepiórcze) i wlej wodę. Zmiksuj i dodaj starte jabłka. Smaż na oliwie na złoty kolor. Lekko posyp cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama