Placki z jabłkami
Wypróbuj pysznych placków z jabłkami
- "Twoje Dziecko"
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 22:40
Reklama
Reklama
- 3/4 szklanki mąki kukurydzianej
- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1,5 łyżki mąki z amarantusa (może być też ryżowa lub gryczana, gdy dziecko ma tylko skłonność do alergii)
- 2 jabłka
- niepełna szklanka wody
- jajko kurze (lub 3 przepiórcze)
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- oliwa do smażenia
- cukier puder do posypania
Reklama
Jabłka umyj, obierz, zetrzyj na tarce, lekko posyp cynamonem. Różne rodzaje mąki oraz sól wsyp do miski, dodaj umyte jajko (lub jajka przepiórcze) i wlej wodę. Zmiksuj i dodaj starte jabłka. Smaż na oliwie na złoty kolor. Lekko posyp cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama