Pomidory z farszem
Pomidory z farszem to świetna przekąska do dań z grilla, jako przystawka albo część dania obiadowego - polecamy! Wypróbuj nasz przepis!
- Edipresse
Opublikowano: środa, 29 czerwca 2016 15:08
Reklama
Reklama
- 4 włoskie pomidory cuor, typu bawole serce
- 100 g ryżu
- jajko
- kawałek brokułu
- 50 g żółtego sera
- oliwa
- sól
- pieprz
Pomidory umyj, osusz i zetnij z nich czapeczki. Środki wydrąż i odłóż do zjedzenia.
Ryż lekko obgotuj w osolonym wrzątku. Brokuł podziel na drobne różyczki i zblanszuj we wrzątku. Ryż przełóż do miski, wymieszaj z roztrzepanym jajkiem, brokułami, solą i pieprzem. Tak przygotowany ryż przełóż do pomidorów i posyp żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach.
Pomidory przełóż do formy żaroodpornej, skrop oliwąi zapiekaj w nagrzanym do temp. 180 st. C piekarniku ok. 10-15 minut.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na dania z warzywami dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama