Przekąski podane na szpinaku
Lekka przekąska na upalne dni dla całej rodziny. Jeśli chcesz ugościć przyjaciół smaczną sałatką z liśćmi szpinaku to przepis jest stworzony dla ciebie.
Opublikowano: wtorek, 19 sierpnia 2014 14:24
Reklama
Reklama
- opakowanie szpinaku
- 2 obrane i posiekane limonki
- obrany i posiekany kawałek imbiru (3cm)
- 2 szalotki
- odrobina świeżego lub suszonego chili
- czubata łyżka posiekanych orzechów pinii lub ziemnych
- 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- kilka kropel sosu ostrygowego lub worchester (ewentualnie)
- odrobina miodu
W dużej misce wymieszaj drobno posiekanie składniki z wyjątkiem szpinaku. Na półmisek wyłóż liście szpinaku, a na nich za pomocą łyżki połóż przygotowaną wcześniej masę z pozostałych składników. Przed podaniem wstaw przekąski na pół godziny do lodówki. Aby zaostrzyć smak, możesz dodać więcej chili.
Źródło: materiały prasowe Fit&Easy/pw
Reklama
Sprawdź również przepisy na zdrowe zupy
Reklama
Reklama
Reklama