Reklama

Reklama
  • opakowanie szpinaku
  • 2 obrane i posiekane limonki
  • obrany i posiekany kawałek imbiru (3cm)
  • 2 szalotki
  • odrobina świeżego lub suszonego chili
  • czubata łyżka posiekanych orzechów pinii lub ziemnych
  • 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • kilka kropel sosu ostrygowego lub worchester (ewentualnie)
  • odrobina miodu

W dużej misce wymieszaj drobno posiekanie składniki z wyjątkiem szpinaku. Na półmisek wyłóż liście szpinaku, a na nich za pomocą łyżki połóż przygotowaną wcześniej masę z pozostałych składników. Przed podaniem wstaw przekąski na pół godziny do lodówki. Aby zaostrzyć smak, możesz dodać więcej chili.

Źródło: materiały prasowe Fit&Easy/pw

Reklama

Sprawdź również przepisy na zdrowe zupy

Reklama
Reklama
Reklama