Reklama
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 2 jajka
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g śmietany 18%
  • sól i pieprz
  • 250 g różyczek brokuła
  • 1 średnia marchew

Warzywa lekko podgotuj na parze – powinny być al dente. Formę do zapiekania wyłóż ciastem francuskim. Twarożek wymieszaj dokładnie z jajkami, śmietaną, startym czosnkiem, ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Następnie wylej tak przygotowaną mieszankę na ciasto. Na masie ułóż warzywa. Piecz około 25 minut w 200 stopniach C. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na zapiekanki dla dziecka

Zobacz także
Reklama

Przepis pochodzi z materiałów prasowych przesłanych przez firmę Wieluń, producenta serka "Mój ulubiony"

Reklama
Reklama
Reklama