Quiche z brokułami i marchewką
Quiche z brokułami i marchewką to świetne danie na śniadanie, obiad i kolację! Można podawać je zimno i na gorąco. Jej bazowymi składnikami są jajka i śmietana.
Opublikowano: wtorek, 16 lutego 2016 14:34
Reklama
Reklama
- opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
- 2 jajka
- łyżeczka suszonego tymianku
- łyżeczka suszonego oregano
- łyżeczka suszonej bazylii
- 2 ząbki czosnku
- 150 g śmietany 18%
- sól i pieprz
- 250 g różyczek brokuła
- 1 średnia marchew
Warzywa lekko podgotuj na parze – powinny być al dente. Formę do zapiekania wyłóż ciastem francuskim. Twarożek wymieszaj dokładnie z jajkami, śmietaną, startym czosnkiem, ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Następnie wylej tak przygotowaną mieszankę na ciasto. Na masie ułóż warzywa. Piecz około 25 minut w 200 stopniach C. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na zapiekanki dla dziecka
Reklama
Przepis pochodzi z materiałów prasowych przesłanych przez firmę Wieluń, producenta serka "Mój ulubiony"
Reklama
Reklama
Reklama