Ruloniki z serem
Ruloniki z cukinii z serem ricotta to aromatyczna i oryginalna przekąska dla całej rodziny.

- Mamo to ja
Opublikowano: poniedziałek, 10 sierpnia 2015 09:17
Reklama
Reklama
- cukinia
- 200 g sera ricotta
- pół łyżeczki skórki otartej z cytryny
- suszone pomidory
- szczypta soli ziołowej
Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plasterki (najwygodniej przy użyciu obieraka do warzyw). Wrzuć do wrzątku na 2 minuty, a następnie odsącz na sitku. Ser dopraw solą i skórką cytryny. Smaruj nim plasterki cukinii. Na każdym ułóż połówkę suszonego pomidora. Zroluj całość, przełóż do miseczek.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Ciasto z cukinią i brzoskwiniami
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
redakcjamamotoja
Żywienie
Twarożek dla niemowlaka: od kiedy i jaki ser? Unikajcie tylko jednego składnika (dużo przepisów)
Maria Kaczyńska-Żandarowska
redakcjamamotoja
Ewa Janczak-Cwil
Ewa Janczak-Cwil
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska