Reklama
  • 2 filety z dorsza
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • ćwiartka średniego selera
  • ok. 2 cm pora
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • szczypta soli, pieprzu, słodkiej papryki

Warzywa obierz, zetrzyj na tarce. Filety z dorsza umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Oprósz solą i obtocz w mące. Usmaż na rozgrzanym oleju, osącz na papierowym ręczniku. W rondlu rozgrzej dwie łyżki oleju, włóż warzywa, duś pod przykryciem do miękkości. Dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, podlej odrobiną wody i zagotuj. Podawaj z warzywami. Smacznego!

Reklama

Zobacz inne przepisy na dania z ryby

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama