Sos rabarbarowy do mięs
Polecamy pyszny słodko-kwaśny sos.
![sos, powidła, dżem, jabłko, rabarbar sos, powidła, dżem, jabłko, rabarbar](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgt9FVAy-09defae.jpg?quality=90&resize=980,654)
- edipresse
Data publikacji: poniedziałek, 3 czerwca 2013 11:14
Reklama
- 200 g rabarbaru
- łyżka miodu
- łyżka masła
- szczypta soli
- łyżka octu jabłkowego
Rabarbar umyć, obrać, posiekać. Włożyć do garnka, podsmażyć delikatnie na maśle, dodać miód, ocet i sól, ewentualnie szczyptę cynamonu. Gotować do miękkości.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Sos chrzanowy
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama