Reklama

Reklama
  • pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • łyżka cukru pudru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki konfitury z żurawin
  • po łyżeczce masła i bułki do wysmarowania formy

Niewielką formę do zapiekania wysmaruj masłem i wysyp tartą bułką. Jogurt wymieszaj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Powstały sos połącz z kaszą i konfiturą, przełóż do naczynia do zapiekania. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz 25 minut.

Reklama

Nasza rada: Zapiekanki możesz przygotowywać z różnymi owocami, zarówno świeżymi, jak i mrożonymi. Pyszne są zapiekanki jabłkowe, zwłaszcza z dodatkiem cynamonu.

Reklama
Reklama
Reklama