Olej Rzepakowy 7
fot. materiały prasowe

Zdrowie Twojego dziecka ukryte w naturze!

Od lat nasze babcie, prababcie wierzyły w właściwości zdrowotne roślin. Napary przygotowane ze świeżo suszonych ziół. Sproszkowane, aromatyczne, dodawane do potraw przyprawy. Nie tylko pyszne, ale również zdrowe. Rośliny kryją w sobie wiele wartości odżywczych, które korzystnie wpływają na zdrowie nasze oraz najmłodszych.
Olej Rzepakowy 7
fot. materiały prasowe
Drogocenna moc roślin ukryta jest w ich głębi. Często widząc je na łąkach czy polach nie zdajemy sobie sprawy ile siły drzemie w ich wnętrzu. Piękne, złoto ukwiecone pola rzepaku, który często staje się tłem dla majówkowych fotografii z podróży to jedno z tych miejsc, które skrywa bogactwo natury.

Wspomniany rzepak posiada wiele wartości odżywczych, które wpływają korzystnie na nasze zdrowie ale również pozwalają zadbać o stan naszej skóry oraz włosów. To właśnie z niego tłoczony jest znany i lubiany przez Polaków olej rzepakowy. Znany od dziesiątek lat obecnie tłoczony jest z upraw podwójnie ulepszonych. Stanowi bogate źródło kwasów tłuszczowych nienasyconych: omega-6 i omega-3 - blisko 30 % składu oleju. Warto dodać, że wspomniane tłuszcze to najcenniejsza grupa kwasów tłuszczowych, która jest niezbędna do właściwego rozwoju i funkcjonowania organizmu. Muszą być one dostarczane z pożywieniem ponieważ nasz organizm ich nie wytwarza. Odgrywają ważną rolę w utrzymywaniu prawidłowej pracy mózgu i oczu. Pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi oraz korzystnie oddziałują na serce i układ krążenia.
Olej rzepakowy skarbem Europy
Olej rzepakowy zawiera również wiele wartości odżywczych dla najmłodszych. Są one niezbędne do prawidłowego wzrostu i rozwoju dzieci oraz odpowiedniej pracy układu nerwowego i narządu wzroku. Spożywany przez kobiety w ciąży oraz dzieci od 6 miesiąca życia może być dodawany do zupek, sosów, różnych potrawek. Stanowi ważne źródło energii dostarczanej organizmowi dziecka. Idealnie nadaje się do sałatek. Sprawdza się podczas pieczenia, smażenia.
Natura oleju rzepakowego skrywa jeszcze kilka tajemnic. Obecne w nim witaminy: E i K oraz prowitamina A to cenny dar dla naszej urody. Witamina K przyczynia się do prawidłowego krzepnięcia krwi i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Jest to bardzo ważny składnik naszej diety. Wspomniana witamina E bierze udział w niezastąpionej w ochronie naszego DNA. Dostarcza antyoksydantów, które usuwają z naszego organizmu nadmiar wolnych rodników wpływających niekorzystnie na nasze zdrowie. Warto nadmienić, że witamina E wpływa również korzystnie na naszą skórę.

„Treść niniejszej kampanii promocyjnej wyraża poglądy wyłącznie jej autora, za którą ponosi on bezwzględną odpowiedzialność. Komisja Europejska ani Agencja Wykonawcza ds. Konsumentów, Zdrowia, Rolnictwa i Żywności (CHAFEA) nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za potencjalne wykorzystanie zawartych w niej informacji.”

Więcej informacji można znaleźć na stronie www.olejrzepakowy.com i na Facebooku


Artykuł powstał ramach kampanii Olej Rzepakowy skarbem Europy
Redakcja poleca: Co jeść na diecie odchudzającej, aby nie podjadać?
Wiosna sprzyja mobilizacji do zrzucania zbędnych kilogramów. Wiele kobiet po porodzie chciałoby wrócić do wagi sprzed ciąży. Sprawdź, co jeść, aby bezpiecznie schudnąć i jakie produkty wybierać, aby dieta była skuteczna!
Oceń artykuł

Ocena 6 na 2 głosy

Zobacz także

Popularne tematy