Przepis na makaron ryżowy z warzywami
Makaron ryżowy z warzywami to propozycja na lekkie ale sycące danie.
Opublikowano: środa, 30 lipca 2014 14:56
Reklama
Makaron ryżowy z warzywami to propozycja na lekkie ale sycące danie. Liście nori użyte w tym przepisie to bogactwo kwasów omega 3, a olej sezamowy obniża ciśnienie tętnicze.
Reklama
Dlaczego warto jeść nori?
Liście nori to japońska nazwa określająca różne gatunki jadalnych wodorostów, np. algi morskie. Liście nori zawierają dużo białka, witaminy, zwłaszcza A i B1, błonnik, oraz minerały, takie jak żelazo, cynk i wapń.
Dlaczego olej lniany jest taki zdrowy?
Olej lniany zimno tłoczony nieoczyszczony zawiera rekordową ilość kwasów omega-3. W 1 litrze oleju ponad 50% stanowią kwasy omega-3. Jak podają niektóre badania olej lniany zawiera dwa razy więcej kwasów omega-3 niż olej z wątroby rekina!
Reklama
Zobacz, jak przygotować makaron z warzywami:
Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.
Reklama
Reklama
Reklama