Przepis na pastę z boczniaków
Przygotuj z Moniką Mrozowską pyszną pastę kanapkową z boczniakami i tofu. To potrawa naturalnie bogata w kwas foliowy - idealna dla przyszłych mam.
Monika Mrozowska jest miłośniczką gotowania potraw szybko i zdrowo. Tak właśnie przyrządzisz pastę, której głównymi składnikami są boczniaki oraz tofu.
Jakie właściwości ma boczniak?
Boczniaki to jadalne grzyby uprawne. Są one bogatym źródłem łatwo przyswajalnych substancji mineralnych. W odróżnieniu od leśnych grzybów są bogate w witaminy i sole mineralne. Zawierają potas, wapń, sód, żelazo, magnez, witaminy z grupy B, witaminę C.
Jakie wartości odżywcze ma tofu?
Tofu to źródło pełnowartościowego białka, roślinnych tłuszczów nienasyconych i fosforu, wapnia, potasu, magnezu, fosforu, żelaza i witamin: E oraz z grupy B.
Zobacz, jak szybko zrobić pastę z boczniaka.
Kliknij w obrazek, by wydrukować przepis.