Warzywa i owoce mają w sobie naturalne witaminy i cenne składniki odżywcze, które powinniśmy dostarczać organizmowi jak najczęściej.

Reklama

Jabłka, dzięki obecności błonnika regulują pracę jelit, a zawarte w nich pektyny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn. Są bogatym źródłem przeciwutleniaczy, a także wielu witamin (przede wszystkim witaminy C) i minerałów (m.in. potasu, fosforu, wapnia, sodu, magnezu, żelaza)1. Sycą na długo, są więc sprzymierzeńcem wszystkich dbających o linię. Są doskonałe jako przekąska w ciągu dnia. Możesz też sięgnąć po świeży sok, wyciskany z jabłek, jak świeży sok jabłkowy Cymes z Pojezierza Wałeckiego – pyszny, orzeźwiający i zdrowy.

Marchew najlepiej jeść na surowo lub w postaci soku. Świeży sok marchwiowy jest dobrym źródłem beta-karotenu – prekursora witaminy A, która jest jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy2. Regularne picie soku marchwiowego doskonale wpływa na wygląd skóry. Najlepiej sięgać oczywiście po soki wyciskane – jak świeży sok marchwiowy Cymes z Pojezierza Wałeckiego lub świeży sok marchwiowo-selerowy Cymes z Pojezierza Wałeckiego.

Cymes

Świeże soki powstają z owoców i warzyw z tradycyjnych upraw kultywowanych od lat z troską i miłością. Wszystkie zostały wyróżnione prestiżowym znakiem „Jakość Tradycja”, przyznawanym wyłącznie tym produktom, które spełniają wiele restrykcyjnych norm jakościowych i wyróżniają się tradycyjnym charakterem.

Pamiętaj, by po jabłka i świeże soki sięgać regularnie – najlepiej każdego dnia. Wtedy szybko odczujesz pozytywne zmiany.

1. Źródło: Z. Zdrojewicz, Jedz jabłka będziesz zdrowszy, Media Rodzina 2015, 3(18).
2. Źródło: M. Olszewska, Cudowna moc koktajli roślinnych, Gliwice 2017.

Cymes
Reklama

Materiał powstał z udziałem marki CYMES

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama