Reklama

Zdrowsza, bo owoce i warzywa mają wyższą wartość odżywczą, a składniki w nich zawarte są łatwiej przyswajane i wchłaniane przez organizm. Naturalna, bo wytwarzana z niewielką ingerencją człowieka (np. bez „przyspieszaczy” fermentacji) i bez sztucznych dodatków. Zaletą ekożywności jest to, że nie jest przetworzona – produkty z mąki z wysokiego przemiału są bogate w błonnik. Efekt? Zdrowy i smaczny posiłek. Ty decyduj, co wrzucasz do garnka.

Reklama

Jedzenie ekologiczne wygląda mniej apetycznie, warzywa, owoce są mniejsze i droższe niż zwykłe. Ale… jest ono smaczniejsze i zdrowsze, bo zawiera więcej składników odżywczych, a mniej szkodliwych pozostałości środków ochrony roślin i metali ciężkich. O co w tym wszystkim chodzi? Wyjaśniamy.
Moda na EKO »

Czym różnią się te marchewki? Może tym, że jedna jest nieobrana, a druga mocno wyszorowana? Jedna rosła w ekogospodarstwie, a druga w tradycyjnym. Udowodnimy, że produkty spod znaku EKO są zdrowsze.
EKO jest lepsze »

Specjalistka od żywienia Aleksandra Czarnewicz-Kamińska wyjaśni, co jeszcze można „wyczytać” ze znaczka EKO umieszczonego na opakowaniu.
Ekojedzonko »

Mięso też może być ekologiczne! Czym różni się od tego zwykłego, czyli nieekologicznego? No i które mięso jest zdrowe, a które najzdrowsze?
Ekomięsko »

Wiesz, że to, co jesz i używasz, ma wpływ na to, jak żyjesz. Jeszcze nie jesteś EKO? Przekonamy cię, że warto!
Fajnie być EKO »

Prawdziwy produkt ekologiczny musi spełniać wiele wymagań i być dobrze oznakowany. To gwarancja, że kontroli podlega nie tylko produkt końcowy, lecz również cały proces produkcji. Zobacz, jakie BIO-produkty oferuje ROSSMANN.
BIO żywność dla dzieci - galeria »

Reklama

Partnerem raportu jest Babydream

Reklama
Reklama
Reklama