Pysznie, zdrowo, kolorowo! Krótki przewodnik po świecie smaków [WIDEO]
– Kolory mogą smakować. Brązowy kojarzy się z tym, co gorzkie, zielony z tym, co kwaśne , a czerwony ze słodyczą – tłumaczył gość kolejnego spotkania w Miasteczku Zmysłów: kucharz Grzegorz Zawierucha. Opowiadał o zmyśle smaku i wspólnie z małymi pomocnikami przygotował niezwykłe potrawy. Zobaczcie sami!
W tej kulinarnej podróży naszemu ekspertowi towarzyszyli Kalinka i Bartek, którzy wykazali się niezwykłym, kulinarnym talentem oraz… umiejętnością podjadania!
Spring rollsy i deser niespodzianka
Przygotowywaniu dań towarzyszyły rozmowy o tym, czym jest smak i próba znalezienia odpowiedzi na zadane przez kucharza pytanie: co to znaczy, gdy mówimy „zjeść coś ze smakiem”?
Choć krojenie i przygotowywanie dania głównego sprawiło małym kucharzom sporo frajdy, nie ulega wątpliwości, że tym, co pochłonęło ich najbardziej, była czekolada…
Jesteście ciekawi jak przygotować pyszne, warzywne zawijaski w papierze ryżowym oraz czekoladowy deser z jadalną ziemią na bazie Kinder Niespodzianki?
Przepisy możecie pobrać tutaj:
Z kolei instrukcję jak je wykonać pokazali w materiale wideo Grzegorz Zawierucha wspólnie z Kalinką i Bartkiem.
Smacznego!
Zobacz także
Artykuł powstał z udziałem marki Kinder Niespodzianka