Reklama

Reklama
  • 2 łyżeczki żelatyny,
  • 2 łyżki chłodnej wody,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 łyżka cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 600 g truskawek (mogą być mrożone).

Żelatynę namocz z chłodnej wodzie, następnie zagotuj mleko, dodaj do niego 2–3 krople olejku migdałowego oraz napęczniałą żelatynę. Wymieszaj wszystko dokładnie i wylej masę na głęboki talerz. Wstaw deser do lodówki na ok. dwie godziny. Truskawki opłucz, osącz, odszypułkuj. 1/3 porcji truskawek zmiksuj, dodaj cukier i wymieszaj. Pozostałe truskawki pokrój na cząstki, rozłóż w miseczkach, polej sosem truskawkowym. Gotową galaretkę pokrój w kostkę. Kostką mleczną udekoruj truskawkowy deser.
1 porcja dla dziecka = 2–3 łyżki deseru

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama