Chłodnik z zupą ogórkową
Zupa ogórkowa to źródło wielu minerałów. W okresie letnim przygotuj ją ze świeżych ogórków - jako chłodnik.
- Nikola
Opublikowano: środa, 10 sierpnia 2016 13:54
Reklama
Reklama
- Zupa ogórkowa Jak u Mamy w saszetce (1 sztuka)
- Ogórek (300 g)
- Olej (2 łyżki)
- Jogurt naturalny (500 g)
- Posiekany koperek (1 pęczek)
- Posiekany szczypiorek (1 łyżka)
- Sól (do smaku)
- Pieprz (do smaku)
Reklama
Ogórki obierz, przekrój na połowę, wydrąż nasiona i pokrój w cienkie półplasterki. Ogórki podsmaż na oleju tak, by były szkliste. Zupę przygotuj wg przepisu z opakowania, dodaj do niej ogórki. Ostudź zupę. Do ostudzonej zupy dodaj jogurt i zieleninę, dopraw do smaku.
Reklama
Reklama
Reklama